logo

Songkran

Songkran er Thailands nyttårs feirng og i moderne tid feires den fra den 13.-15.april. Songkran er i dagens Thailand landets tredje nyttårs feirng da landet også feirer kinesisk nyttår i tillegg til vanlig nyttår. Songkran var Thailand virkelige nyttår frem til 1888 med siden da har Thailand offisielt fulgt den "vanelige" kalender.

 

Feiringen av Songkran arter seg, for oss som ikke er fra Thailand, som en eneste stor "Vannkrig". Pickup trucker lastet med vanntønner og "mannskap' kjører rundt i Bangkoks gater og heller vann pã allt og alle i dems vei. Langs alle gater i hele Thailand stille folk seg opp med vannpistoler, vasskevannsfat, kjeler, flasker og allt annet tenkelig fyllbart med vann og det eneste mãl de har for øye er ã gjøre noen andre vãte mens de selv blir det samme. Feiringens andre ingrediens er talkumpulver oppløst i vann som man påfører 'offrene' etter de er blitt gode og våte. Bil vinduer er også populære offer for "talkum angrep".

 

Til tider blir Songkran ganske "mye", men siden det faller pã den varmeste tiden av ãret i Thailand gleder man seg hvert ãr.


[Artikkel liste]

Legg til på Facebook
Legg til på Nettby
 
burberry cashmere scarf ebay