logo

Yaowarat – China Town i Bangkok

Bangkoks China Town, Yaowarat som det heter på Thai, er en bydel like gammel som byen selv. Historien forteller at de kinesiske foretningsmennene undre Thonburi perioden opprinnelige hadde sitt bosted på Koh Rattanakosin. Da Kong Rama I ble valgt til konge bestemte han seg for å bygge sin nye hovedstad nettopp der, men han tillot de kinesiske forettningsmennene å flytte til området rett sør for Koh Rattanakosin som er der China Town ligger dag.
Bangkoks China Town liknet en gang i tiden på Shanghai med organisert kriminalitet og opiums buler. Tidene med gambling og bordeller, merket med grønne lanterner, som ga område kalle navnet Green Light district er forlengst forbi. De siste opiums bulen er forlengst også stengt, så fra gamle dager er bare pantelånerne og gull handelen igjen.
Selv om China Towns hovedgater i dag ikke oppleves spesielt annerledes en andre gater i Bangkok forblir China Town et inntresant område og besøke.  Det genuine dagens China Town finnes fortsatt i de mindre gaten og deres mange smug.

En av China Town største attraksjoner, om ikke den største, er [[WatTraimitr]] Gull Buddhaens Tempel. Dette tempelet huser en 3 meter høy Buddha statue som ved første øyekast ikke skiller seg ut fra alle andre Buddha statuer med det faktum at den er laget av 5,5 tonn solid rent gull er hva som gjør den til den attraksjonen den er,
Historien forteller om en uheldig kran operatør ved et uhell mistet en gips Buddha statue i bakken under dens flytting i 1957. Statuen sprakk og  under gipsen viste det seg at statuen var laget av rent solid gull. Trolig har denne statuen blitt tildekket for å sikre den mot en Burmesisk invasjon under Sukhotathai eller den tidlige Ayutthaya periode.

China town er også kjent for ”Thievs Market” (tyvenes marked), eller Nakhon Kasem, som fikk sitt navn grunnet det faktum at det meste som var stjålet fra hus havnet tilsalgs i dette område. Område er i dag et lovelig foretnings område og kan bland annet tilby kinesiske og Thai antikviteter.

Sampheng Road var China Towns første vei. Etter dagens standard kan den ikke kalles mer enn et tråkk eller sti da det på ingen måte er mulig å få et motorisert kjøretøy med fire hjul igjennom her. Uansett ligger det forsatt hus her som dater tilbake til China Towns opprinnelse i det sene 18. århundre og er helt klart verd et besøk.

.


[Artikkel liste]

Legg til på Facebook
Legg til på Nettby