logo

Tevasathan

Tevasathan er ofte feilaktig stavet Devasathan. Kanskje for de det peker til Sanskrit ordet Deva som mytologisk betyr Gud eller Gudinne. I gammel litteratur er all blomster, trer, elver og fjell representert ved en Deva. Min antagelse er at Teva er Thai staving av Deva. Sathan er et ord på Thai som bety stasjon eller bygning. Noe som gjør at oversettelsen av Tevasathan eller Devasathan må bli Gudenes eller gudinnenes bygning.

Akkurat som i Phimai, Angkor Tom og Angkor Wat beordret Chakri dynastiets første konge kong Phra Puttha Yotfa Chulaloke Rama I i 1784 byggungen av et Devalaya i byen sentrum. Dette er en gammel tradisjon basert på Bhramanistiske tro som hadde sitt fotfeste over hele den indokinesiske halvøy lenge før Buddhismen kom. Fortsatt i dag kombineres disse religionene og danner grunnlaget for hvordan Thaiene lever sitt liv.
Tevasathan ligger i Dinso road og er et område med 3 bygninger, ett er dedikert gudene [[Bhraman]], ett dedikert [[Shiva]] og ett dedikert [[Vishnu]]. [[SaoChingCha]] (kjempe husken) ble opprinnelig også bygd foran Tevasathan da dens seremoni er til œre for guden Shivas årlige gjenbesøk av jorden. Huske seremonien utøves fortsatt den dag i dag, men blir nå holdt i Tevasathan. Sao Ching Cha renovert og flyttet til hvor den står i dag foran [[WatSuthat]] i 1920.

 

.


[Artikkel liste]

Legg til på Facebook
Legg til på Nettby
 
burberry cashmere scarf ebay