logo

Pattaya

Pattaya, som ligger ca. 165 km sør-øst for Bangkok, i Chonburi provinsen var helt frem til 1960 en liten avsidesliggende fiske landsby.
Under Vietnam krigen benyttet USAF (United States Air Force) U-Tapao flyplassen, som ligger ca 45 minutters kjøring fra Pattaya, som base,og Pattaya ble raskt et populært rekrasjons område for militært personnell på perm.
 Siden Vietnam krigen slutt i 1975 har Pattaya blitt  Thailands mest besøkte turist område med omlag 5 millioner besøkende årlig. Pattayas egen befolkning teller ca 100,000 innbyggere.

 

Turisme

Det som ofte omtales som Pattaya består i virkeligheten av 2 strender, Pattaya og Jomtien.hvor Jomtien er den mest populære for bading og strandaktiviteter.

Området har flere luksus hoteller,  hoteller med mindre luksuss og gjestehus, i tillegg til et stort utvalg av restauranter i alle genere og prisklasser. Dette bidrar til å gjøre Pattaya  til et meget godt valg for de som ønsker seg et rikt utvalg av vestlig mat samt setter pris god vestlig service.

 

På dagtid viser Pattaya seg ofte som et trivelig shopping område med flere kjøpesentere og små butikker en kan utforske når man er lei av soling, bading eller andre strand aktiviteter. På kveldstid "eksploderer" Pattayas "Walking Street" og byr på party stemning til langt på natt.

Offisiellt er det forbudt å servere alkohol etter kl 0100 i Thailand, men det ser ikke ut til å gjelde i Pattaya.

 

Det finnes kino i Pattaya som viser de fleste aktuelle titler på engelsk med Thai teksting og ofte også de samme dubbet til Thai: Skal du på kino pass på å sjekk at den forestillingen du vil på er på riktig språk. Pattaya har også flere show og Kabaretter som baserer seg på Thailands tradisjonell dans og musikk blandet med moderne varianter.

 

Øyer

Koh Lan ligger rett uten for Pattaya og kan nås med ferge eller speed bãt. Flere lokale reisebyråer arranger også turer til andre øyer inklusivt Koh Samet og Koh Chang.

 

Aktiviteter

Pattaya området kan tilby flere Golf klubber.Andre aktiviteter i Pattaye inkuderer Go-Catr bane, Tennis baner, Bowling, Bungy Jumping, Spøkelses hus, mini golf og en lang rekke strand aktiviteter.


[Artikkel liste]

Legg til på Facebook
Legg til på Nettby