logo

Koh Rattanakosin

Koh Rattanakosin er en kunstig øy i Chao Phraya elven og opprinnelsen til den enorme byen Bangkok. Her finnes mange historisk viktige byggverk som palasser, templer, foretninger og broer. Hele øyas areal på 414 hektar er erklœrt konserverings område av myndighetene.


Historie.
Thonburi var Siams hovedstad etter Ayutthaya falt i 1767. I 1782 da Chao Phraya Chakri ble kronet som landets nye konge, flyttet han av strategiske grunner hovedstaden over til Chao Phraya elvens øst bredde da elven ville gi bedre beskyttelse mot landets største trussel som kom fra Burma, vest for kongeriket..

Konstruksjon av vollgraver og murer, samt byggingen av Grand Palace, LakMuang, ble øyeblikkelig påbegynt. Deretter fulgte gravingen av kanaler mellom de 2 strategiske vollgravene for å forenkle troppe transport og forsyninger til disse. Byggingen av Tevasathan, Sao Ching Cha ble påbegynt i 1784 og Wat Pho som i dag huser over 1000 Buddha figurer, i 1788. I årene frem til 1809 på begynte han også  ytterligere konstruksjoner.

Kongene som etterfulgte Rama I fortsatte der han hadde gitt seg og en mengde av kanaler ble gravd da disse tiklot enkel transport. Dette er opphavet for klenge navne Østen Venezia. I dag har disse dog for det meste blitt fylt igjen og omgjort til veier og gater.

Ratchadamnoen Aveny var da den ble bygget under Rama Vs regjering verdens videste gate. Selv den dag i dag er den ganske imponerende og er adressen til både Demokrati Monumenter og 14.oktober monumentet.

Turisme
Koh Rattanakosin er et fasinerende område for mennesker som liker storslåtte bygninger. Grand Palace, Wat Suthat, Wat Pho, Lak Muang, forsvars ministeriet, Sao Ching Cha, Nasjonal museet, Mahakan Fort, rester av den gamle bymuren og Sanam Luang ligger alle på denne øya i Bangkok.
Khaosan Road er også beliggende her og tilbyr turister og andre et stort utvalg av barer, restauranter samt innkvarterings muligheter.
Beste måte å se og oppleve Koh Rattanakosin er til fots.


[Artikkel liste]

Legg til på Facebook
Legg til på Nettby
 
burberry cashmere scarf ebay