logo

Koh Samui

Koh Samui er en av de mest populære ferie øyene i Thailand.  Øya ligger i Surat Thani provinsen og kan kun nås med ferge. Øya har et areal på 229 km2 og en befolkning på ca. 48,000.
Øyas første bosettning besto av fiskere fra sør Kina og Malaysia og går 1500 år tilbake i tid. Øye forkommer også på kart som daterer tilbake til Kinas Ming Dynasti.
Koh Samui var et selvberget selvstendig samfunn  helt frem til sent i det 20. århundre og øyas første veier dukket opp  først tidlig på 70 tallet.

 

Strender
Koh Samui ligger i Thailand gulfen. Selv om havet her ikke er like klart som Andaman havet er strendene her akkurat like fantastiske.  Både Lamai og Chaweng byr på en meget behagelig avslappende opplevelse uten den store pågangen av selgere som Phuket er kjent for. Nord på øya ligger stranden Maenam,  som er flittig brukt  av øyas lokale Thai befolkning.


Natteliv
Koh Samuis natteliv finnes i hovedsak i Chaweng men Lamai har også et aktivt natteliv. Samui har ikke det samme enorme utvalg av utesteder som Pattaya og Phuket, men det finnes alikevel utesteder for enhver smak. I motsettning til andre steder i Thailand kan Chaweng tilby en imponerende mengde restauranter av vledig høy kvalitet som serverer mat fra alle verdens hjørner.


Trafikk
Veiene på Koh Samui er ikke spesiellt bra og terenget er til tider meget bratt. Samui er også kjent for den styggeste ulykkesstatestikken for motorsykkel ulykker i Thailand, så tenk deg godt om før du eventuellt leier deg kjøretøy på Koh Samui.


Øyene rundt Koh Samui

Koh Tao og Koh Phangan kan nås via ferge forbindelse fra Koh Samui.

 


Aktiviteter.

Elefant ridning finnes flere steder på øya. Disse er en del av myndighetens forsøk for å omplassere elefantene som tradisjonelt jobbet i Thailands mange skoger som i dag er fredet. Behovet for disse er enormt da en elefant kan bli godt over 100 år og varden har forandret seg mye i Thailand de siste 20. Ved å besøke disse hjelper du elefantene da de ikke trenger å tigge på gata i byene som fortsatt er et utbredt problem i Thailand.
Foruten elefanter finnes det et godt utvalg av aktiviteter. Øya har egen Zoo og det er mye Strand relaterte aktiviteter tilstede.


Shopping
Chaweng har en del butikker, men ting koster mer her enn andre steder i Thailand.


Severdigheter på  Koh Samui

Big Buddha

Grandmother og Grandfather stenene


[Artikkel liste]

Legg til på Facebook
Legg til på Nettby
 
burberry cashmere scarf ebay