logo

Koh Chang

Koh Chang er Thailand nest største øy og ligger i Trat provinsen i øst Thailand. Den har et areal på 155 km2 og en fasboende befolkning på 5,400.

Navnet Koh Chang oversatt til norsk betyr elefant øya.  Øya er for det meste dekket av regnskog og  en del av Koh Chang nasjonalpark

 

Historie

Slaget om Koh Chang under andre verdenskrig var et sjøslag mellom den Franske og Thailandske marinen. Utfallet var en suveren seier til Franskmennene. Grunnen til den Fransk - Thai krigen tidlig på 40 tallet var uenighet over land områder som tilhørte de franske koloniene i Vietnam og Kambodsja.

 

Turisme

Øya har siden tidlig på 90 tallet hatt en stabil økning av tilreisende. Opprinnlig var dette en av Thailands "Ryggsekkturist " øy på lik linje med Koh Phangan og Koh Lanta. Siden år 2000 har det dukket opp stadig fler turopperatører som selger Koh Chang og i år 2007 landet den første charter turen på øya. Øya har mye og tilby de som ønsker avslappning, men ikke så mye å by på hvis man er på jakt etter natteliv. Det finnes dog rikelig med serveringssteder, men de fleste er meget stille og fredelige i Thai målestokk. Koh Chang er et glimmrende sted for småbarns foreldre da det er lite trafikk og store områder barn trygt kan utforske på egenhånd.

 

Strender

Det er flere strender på Koh Chang. Had Sai Kaow eller White sand beach er hovedstranda med mest tilbud selv om Had Kai Mook (Pearl Beach),  Had Khlong Prao (Khlong Prao Beach) er under utbygging.

 

Kart over koh chang


[Artikkel liste]

Legg til på Facebook
Legg til på Nettby
 
burberry cashmere scarf ebay