Had Sai Kaw
logo

Had Sai Kaw – Koh Chang

Hovedstranda på Koh Chang heter Had Sai Kaw, ofte også stavet Had Sai Kaew, eller Whitesand Beach som den blir kalt på engelsk. Den kan tilby ferie turister som liker å slappe av i ferien mer enn de kunne ønske, men er kanskje ikke for de som forventer seg fart og spenning.


Had Sai Kaw Koh Chang

Koh Chang har lenge vœrt et populœrt reisemål for ryggsekk turister. Etter at nytt lovverk ble skrevet i 2003 angående søppel destruksjon og annen viktig infrastruktur har Had Sai Kaw blitt et meget attraktivt reisemål også for turister med litt høyere krav. I år har også Koh Chang blitt Charter destinasjon med direkte flygninger til Flyplassen i Trat som ligger rett ved ferge leiet som fører til øyas nordlige havn.


Had Sai Kaw.
Når man først ankommer Koh Chang blir man først oppmerksom på hvor godt "kollektivtransporten" fungerer. Med en gang du rusler av ferga står ”Taxi Pickupene” klare. Det er bare å finne den som går dit du ønsker og det byr ikke på noe problem. Turen til Had Sai Kaw tar et drøyt kvarter og koster en snaut 10 kr.
Det finnes flere overnattings muligheter tilgjenglig for de som ikke har forhånds reservert rom. Alt fra enkle bambus bungalower til resort med svømmebasseng finnes om ikke på stranda så i allefall rett ved stranda. Prismessing er ikke Had Sai Kaew det billigste reise mål på noen som helst måte i Thai målestokk.


Stranda
Had Sai Kaw kan ganske enkelt beskrives med ”på stranda”. Alt som finnes i Had sai Kaw er enten på stranda eller veldig nœrt stranda.
På dag tid kan man f.eks. leie en flyte madrass å plaske rundt på hvis det blir forkjedlig å ligge stille og du allerede har hatt din daglige massasje. Når du er sulten eller tørst ligger det også flere restauranter og Pubber på stranda. Dette gjør i tillegg Had Sai Kaw til et meget barnevennlig feriested.

Aktiviteter.

Det er ikke noe spesielle aktiviteter som tilbys i Had Sai Kaw, men Koh Chang har mye natur som kan oppleves til fots eller fra elefant ryggen. Ingen ting er vel mer selvsagt enn å ri på elefant når allikevel er på ”Elefant øya”. Det finnes også guider som kan ta deg med på overnattings turer i jungelen og det finnes flere fugl og dyre arter som kan oppserveres i sitt naturlige element. Å Gå alene anbefales ikke da det finnes en rekke farlige arter som har sitt hjem i jungelen også. Slanger som Kobra og Pyton er ikke morsomme å møte på egenhånd selv om du kanskje må betale litt til en guide vil han styre deg unna disse.


Natteliv
Had Sai Kaw har et relativt godt utvalg av restauranter, til og med Pizza som leveres på døra innen for lokal området. Pris nivået på restaurantene i Had Sai Kaw er moderat, du kan spise et måltid kostene fra snaut 10 kr til flere 100. Drikke er like så flaske øl koster på pub eller bar snaut 20 kr. Av nattklubber finnes lite eller intet. Det finnes dog noen steder med musikk enten levende eller fra DJ uten at jeg kan se at disse fortjener å bli kalt nattklubb. Sabai Bar er et populœrt møtested og tilbyr behagelige puter å sitte på rundt bord på stranda. Meget avslappende.


Konklusjon

Had Sai Kaw er meget anbefalt hvis du ønsker stillhet og avslapping. Det finnes få steder i Thailand i dag som balanserer turisme og natur bedre pr i dag. Det antas at Koh Chang kommer til å ha en Boom så reis før det er for sent.
Har du behov for gode shopping muligheter og nattelivs aktiviteter bør du heller reise til Phuket, Koh Samui eller Pattaya.
Jeg kommer til å reise tilbake til Koh Chang og skrive mer om de andre strendene der om ikke alt for lenge.

 

[Tilbake forsiden]

Legg til på Facebook
Legg til på Nettby
 
burberry cashmere scarf ebay