På ferie med barn til Thailand
logo

På ferie til Thailand med barn.

Å reise med barn på ferie til Thailand kan for mange førstegangs reisende virke som en utfordring for stor til å ta sjansen på. De fleste vet at Thailand har flotte strender og bra standard på både hoteller og restauranter.
Denne artikkelen er for dere som ønsker å reise på ferie til Thailand med barn fra 2 år og oppover. Den vil presentere steder i Thailand som er meget barnevennlige samt kike litt på hva som er tilgjengelig på Thailands mes popuøre ferie destinasjoner.

 

På øy ferie til Thailand med barn.

Thailand har flere hundre øyer, de fleste er helt fantastiske, men en øy er ofte en øy og få tak i ting ferierende barn og foreldre trenger kan være vanskelig. Reiser man med mye bagasje er også dette et problem.
Men her er en kort presentasjon av 4 øyer du kan trygt ta med deg barn på ferie til.

 

Koh Chang

Koh Chang er uten tvil en av de mest barnevennlige øyene i Thailand. Stranda Had Sai Kaew tilbyr en lang strand, som er relativt langgrunn, godt sjermet fra motorisert ferdsel av alle typer. Her kan man godt ligge på stranda , spise eller ta en avslappende massasje mens man lar barn utforske verden litt på egenhånd.

Lei en bungalow eller rom på et hotell nære stranda og både barn og voksene vil nyte den avslappende paradis øy atmosferen.

Koh Chang tilbyr aktiviteter for alle aldere og tilbyr godt terreng for en tur på elefantryggen. Det er også rikelig utvalg av restauranter med både internasjonale og lokale matretter på menyen.

For flaske babyer finnes både melk og flasker sammt flaske koster tilsalgs hos 7 elleven.


Koh Samui

Både Lamai og Chaweng er begge flotte barnevennlige strender. Koh Samui er dog mer traffikert enn koh Chang og selv om motorsert ferdsel ikke er noe problem mens man er på stranda, kan trafikken ellers bli slittsom spesiellt hvis man har litt iverige barn i alderen 2 -4 år

Ellers byr Koh Samui på langt flere aktiviteter enn Koh Chang og et enormt utvalg av alt man måtte trenge av alt. Tesco Lotus på Chaweng har egen brneavdeling og der finner man alt fra klær til utstyr av alle slag for barn i alle aldere til en gunstig penge.


Koh Samet

Koh Samet er en stille og rolig barnevennlig øy.Lite motorisert trafkk og ikke alt for mange mennsker er positivt her. Mygg og store avstander mellom strendene sammt elendige transport muligheter er negativt

Hvis man finner den rette stranda hvor man ønsker å tilbringe hele ferie oppholdet er det dog en perle og alt som er nevnt som negativt vil ikke utgjøre noe problem. Starnda Had Sai Kaew på Samet er det sikreste valget, men også det dyreste. Undersøk litt på forhånd er et godt råd for dere som vil reise hit.

Det er lite aktiviteter, men det gir familien mer tid til å være sammen noe som kanskje er grunnen til at man reiser på ferie sammen uansett.

Som på Koh Chang er også 7 elleven her hvor du vil finne utstyr og melk.


Phuket

Sammenliknet med Koh Chang , Koh Samui og Koh Samet er ikke Phuket det beste sted for ferie med små barn (2-5 år). Strendene Nai Harn og Kata Noi er relativt barnevennlige og Phukets enorme tilbud av alt gjør det mulig å nyte ferie med barn her. Reiser dere med barn mellom 2 og 5 år anbefales å undersøke litt på forhånd da det av og til kan være vanskeligere å finne ut av hvor ting er her enn det er på de tidligere nevnte øyene.


På Thai restaurant med barn!

Thai mat er nydelig, men av og til litt vel spicy for barn. Her er tre populære mat retter som finnes på de fleste Thai restauranter som du trygt kan gi til barna uten at det blir for sterkt.

Kai Jiew – Thai omelett servert med ris er godt egnet for barn fra 2 år og oppover. Husk å si ifra at det er til barn og ikke skal være spicy.

Kaw Phat – Stekt ris er en annen favoritt som godt kan serveres barn. Bestill Stekt ris med enten kylling ( KawPhat Gai) eller med svinekjøtt (Kaw Phta Hmoo) alt etter ønske.

Kaw Tom – Ris suppe. Like godt for barn som for voksene.

 

Andre retter som ofte kan kjøpes fra boder på gaten egnet for barn.

Bahmi nam – Noodle suppe.

Kaw Ka Hmoo – Kokt svinekjøtt med saus og ris.

Jok – Ris velling med egg og svine eller kylling kjøtt.

 

 

[Tilbake forsiden]

Legg til på Facebook
Legg til på Nettby
 
burberry cashmere scarf ebay