logo

Hua Hin

Hua Hin er en liten og trivelig badeby ca 300 km sør for Bangkok i Phrachuap Khiri Khan provinsen i sentral Thailand.

Da landets sørlige jernbane linje, som i dag knytter Thailand til Malaysia, ble bygget rett etter første verdenskrig ble denne strandbyen tilgjengelig for Bangkoks overklasse og som følge av dette har Hua Hin i dag status som Thailand originale ferieby.

Livet i Hua Hin er preget av en avslappethet atmosfære man ikke finner så mange andre steder i Thailand og dette har ført til at turistnøringen er i fullblomst og kan tilby tilreisende fra fjern og nær et stadig bredere tilbud. 


hua hin beach

Stranda
Stranda i Hua Hin strekker seg hele 8 km, og er et like vakkert sted for hesteriding som for avslapping og bading. Der stranda møter byen starter et sjarmerende område fylt med barer, restauranter og små koselige butikker med et bredt utvalg av forskjellige ting.

Historie
Etter første verdenskrig bygde kong Rama VI den sør gående jernbanen. Prins Purachatra fant stranda tiltrekkende og bygde Jernbane hotellet ( som i dag heter Sofitel Central Hua Hin Resort) da han anntok at det var flere enn han som ville finne stedet tiltrekkende.

Kongens residens.
Kong Prajadhipok likte Hua Hin så godt at han i 1927 bygde et palass her. Han døpte palasset Wang Klai Kang Won, som oversettes ”langt borte fra problemer”. Ironisk nok var Kongen på ferie her da han fikk nyheten om kuppet mot han i 1932 som inførte demokrati som styreform i moderne Thailand.
Hans majestet Kong Bhumibol Adulyadej bruker i dag palasset i Hua Hin som sin hovedresidens.

Golf paradis.

Hua Hins første golf bane ble åpnet minde enn 1 km fra byens sentrum i 1924. I dag er det 5 baner av verdens klasse, inkluderende ”Springfield Royal Country Club” som er designet av ”The Golden Bear” Jack Nicklaus, i Hua Hin område.


[Artikkel liste]

Legg til på Facebook
Legg til på Nettby
 
burberry cashmere scarf ebay