logo

Ekteskap i Thailand

For norske statsborgere som vil gifte seg i på ferie i Thailand ta kontakt med den norske sjømansskirke i Pattaya. De har nullighet til å vie nordmenn også andre steder enn Pattaya

http://www.sjomannskirken.no/FullStory.aspx?m=429.

For norske statsborgere som vil gifte seg med en Thai statsborger er prosessen litt lengre,

 

Å gifte seg i Thailand er lett. Du trenger kun skjemaet Marriage Application legalisert av de norske myndigheter og oversatt til Thai og legalisert av Thai myndigheter. Når du har dette skjemaet kan gifte deg med en Thailandsk statsborger på under en time.

Før norske myndigheter legaliserer skjemaet Marriage Application må følgene gjøres.

 

I Norge

Dette trenger du som nordmann for å gifte deg med en Thai statsborger.Last ned  følgene skjenma fra http://www.regjeringen.no/en/dep/bld/Documents/andre/Skjema-2/Blanketter-om-ekteskappartnerskap.html?id=437426

  1. Erklæring fra brudefolket (Q-0150)
  2. Forlovererklæring (Q-0151)
  3. Erlklæring på inntekt (orginal +kopi)
  4. Kopi av Pass

Har du tidligere hvert gift trenger du også skilsmisse attest og skifte attest.

 

Q-0150 og Q-0151 fylles ut og sendes til folkeregisteret der du bor. Hvis du bor i utlandet skal disse sendes til det folkeregisteret der du sist var registrert. Etter de har foretatt prøving av ekteskaps forholdene seder de deg et dokument som heter :Attest til bruk ved ekteskapsinngåelse etter utenlandsk rett".

 

I Thailand

Ta med deg "Attest til bruk ved ekteskapsinngåelse etter utenlandsk rett " til ambasaden i Bangkok, eller konsulatet i Pattaya. Der må du fylle ut skjemaet "Marriage application"  som kreves av Thailandske mynigheter. Denne må legaliseres av ambasaden og det koster 1,100THB og tar en virkedag.

 

Dokumentet "Marriage Application" er skrevet på engelsk. For å kunne brule dette må det etter at det er legalisert av norske myndigheter ( Den norske ambasade) oversettes til Thai av et autorisert oversettelses byrå. Disse finnes lett tilgjengelig i Bangkok på hjørnet Ploenjit Road og Wireless road nært BTS stoppestedet Ploenjit (Phloen Chit) BTS stopper ved Emporium i Sukhumvit soi 37 ikke mange hundre meterene fra sen norske ambasaden i Sukhumvit soi 33.

 

Når så du har en stemplet Thai oversettelse av dokumentet "Marriage Application" må denne igjen legaliseres av Thai myndigheten.  Dette gjøres hos

 

Legalization Division
Department of Consular Affairs
Ministry of Foreign Affairs
3rd Floor, 123 Chaeng Wattana Road
Tung Song Hong, Laksi District, Bangkok
Tel:(02) 575-1057-8, Fax:(02) 575-1054

 

Når de har legalsert oversettelsen taes denne sammen med Pass og Thai statsborgerens papirer med til det distriktet hvor dere ønsker å inngå ekteskapet. Alle distrikts administrasjoner (amphur eller ket) kan brukes uavhengig om hvor thai statsborgeren bor eller er registrert. Thai statsborgeren må for øvrig også ha dokumentasjon på hvor hun eller han er registrert.

Det tar ikke så mange minuttene å bli gift. Når papirene er utfylt er du gift i Thailand. Etter dette må ekteskapet registreres i Norge. Ambasaden kan hjelpe til med dette.

 

Mer informasjon frinnes på hjemmesidene til den Norske ambasaden

http://www.emb-norway.or.th/norsk/thaiekteskap/marriage.htm


Tilbake til FAQ

Legg til på Facebook
Legg til på Nettby