logo

Bangkok

Bangkok SkylineBangkok ble grunnlagt av Kong Phra Puttha Yotfa Chulaloke (Rama I) som Thailand hovedstad i 1782. Byen hadde da allerede i lengre tid fungert som en av Thailands nøkkel byer da den ligger meget sentralt plassert langs Chao Phraya elven som bunner ut i Golfen av Thailand. I dag er Bangkok i tillegg til å vœre Thailands største også Thailands rikeste by. Byen har 6,642,566 registrerte innbyggere pr 1. januar 2005 men den antas og huse mer enn det dobbelte.
Navnet Bangkok stammer fra Bang Makok som kan oversettes med ”et lite samfunn langs elvebredden ved olivenlunden’ og har aldri hvert Byens offisielle navn på Thai så lenge den har hvert hovedstad.

Bangkoks offisielle navn.
Bangkoks offisielle Thai navn er Krung Thep (Grung Thep) Englenes By. Krungthep ble tidligere i historien brukt som en beskrivelse av byen Ayutthaya på sin storhets tid.  Selv om Krungthep er hva man på folkemunne kaller byen er det Krungthep Mahanakhon som skrives i offisielle anledninger, dette er igjen en forkortelse av byens fulle navn som er Krungthep Mahanakhon Amonrattanakosin Mahinthrarayutthaya Mahadilokphop Noppharatratchathani Buriromudomratchaniwet Mahasathan Amonphiman Awatansathit Sakkathattiya Witsanu Kamprasit som betyr noe liknende Englenes by, den  beste byen, den evige juvel byen, Guden Indras utagbare by, Den store verdens hovedstaden beriket med ni dyrebare juveler, den glade byen som komplimenterer det enorme kongelige palass som minner om det himmelske hjem som den reinkarnerte Gud kontrollerer, Byen som ble gitt av Indra og ble reist av Vishnu.
Byens fulle navn er oppført i Guinness Book of Records under veredens lengste stedsnavn og uoffisielt er Bangkok også verdens varmeste hovedstad.

Bangkoks Størelse

Byen er delt in i 50 bydeler med egen bydels administrasjons og spenner over et område på 1,568,7 km2. Befolknings tettheten er 4,436 innbyggere pr km2. Økonomisk står Bangkok for hele 43% av landets BNP. Thailands aksjemarket SET er også lokalisert her.

Bangkok som Reisemål
For turister som ønsker å vite hvor i verden de er på ferie og som skal til Thailand er Bangkok uunngåelig som reisemål. Selv om det er en stor og til tider meget hektisk og kaotisk by huser den noen av de flotteste palasser og templer som noen gang er bygd. Hvis man i tillegg også er glad i god mat og drikke samt natteliv og shopping vil du finne alt dette her.
De fleste og mest severdige bygninger ligger på det som heter Koh Rattanakosin. Et besøk i Grand Palace og Wat Phra Kaew er obligatorisk, men øya er også hjem til Bangkoks gamle fengsel som i dag huser fengsels museet, samt Bangkoks blomstermarked, Sao Ching Cha, Wat Suthat, Tevasathan og demokrati monumentet. Wat Pho er også meget severdig med sin 45 meter lange liggende Buddha. Nasjonal biblioteket samt nasjonal museet ligger også her.
Sør for denne kunstige øyen langs Chao Phraya elven ligger Bangkoks  China Town.
Shopping områdene ligger i China Town, Silom og Sukhumvit  som huser flere shopping sentre, marked samt utallige gate selgere med variert tilbud rettet mot turister.

Bangkok er som ferie sted i to uker kanskje bare for de spesielt interesserte, men 3 dager til en uke meget anbefalt.

10 steder som må ses for å kunne skryte av og ha sett Bangkok

Grand Palace / Wat Phra Kaew
Wat Pho
Wat Arun
Golden Mount
Vimanmek Mansion
Wat Suthat / Sao Ching Cha
Sanam Luang
LakMuang
Demokrati monumentet
Erawan Tempelet (Erawan Alteret)


[Artikkel liste]

Legg til på Facebook
Legg til på Nettby
 
burberry cashmere scarf ebay